Limonlu Cheesecake
Posted Ekim 5, 2010
on:-
500 gram labne peyniri
-
1 su bardağı tozşeker
-
1 kutu(200 ml)krema
-
3 tane yumurta
-
1 limon kabuğu rendesi
-
yarım limonun suyu
-
2 çorba kaşığı nişasta
-
1 paket petibör bisküvi
-
1 çorba kaşığı tereyağ
-
1 çorba kaşığı bal
-
Tabanı için bir tavada yağı eritiyoruz,balı ekliyoruz içine rondodan geçirip un haline getirdiğimiz bisküvileri ekleyip biraz karıştırıyoruz
-
soğuması için bir kenarda bekletiyoruz
-
22 cmlik kalıbımıza bisküvileri yayıp,elimizle bastırıyoruz
-
bir kasede labne,krema,şeker ve nişastayı karıştırıyoruz
-
yumurtaları teker teker ve iyice karışmasını sağlayarak ekliyoruz
-
limon suyu ve kabuğunu da ekliyoruz
-
karışımı bisküvilerin üzerine döküyoruz
-
170 derecede 10 dakika sonra ısıyı 100 dereceye düşürüp yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz
-
piştikten sonra fırının içinde soğutuyoruz,biraz buzdolabında dinlendirip limon sosuyla servis ediyoruz.
46 Yanıt to "Limonlu Cheesecake"
En sevdiğim tatlı bayılıyorum cheesecake'e. Hafta sonu portakallı yaptım ama benimki incecik oldu. Nasıl böyle kalın ve kabarık oluyor senin yaptığın? Çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık..
>Canım çok güzel olmuş ellerine sağlık,daha önce hiç denemedim ama,inşallah en kısa zamanda denicem..Mutlu günler diliyorum..
Canım çok güzel olmuş ellerine sağlık,daha önce hiç denemedim ama,inşallah en kısa zamanda denicem..Mutlu günler diliyorum..
>bu akşam yaparım diye malzemeleri almıştım. bende limonluyu sevreim ama evde frambuaz var onu bitireyim. eline sağlık canım . sevgiler
bu akşam yaparım diye malzemeleri almıştım. bende limonluyu sevreim ama evde frambuaz var onu bitireyim. eline sağlık canım . sevgiler
>süper..ellerine sağlık..
süper..ellerine sağlık..
>misketlimonu kalın olması için önce uygun kalıp olması lazım bu malzemeyle 22 cmlik kelepçeli kalıp uygun oluyor malzeme arttıkça kalıbı da ona göre büyüyor ben ayarlanabilir pasta çemberleri kullanıyorum pişirme detaylarına da dikkat edince sende kalın,kabarık ve enfes cheesecakeler yaparsınyorumun için teşekkürler
misketlimonu kalın olması için önce uygun kalıp olması lazım bu malzemeyle 22 cmlik kelepçeli kalıp uygun oluyor malzeme arttıkça kalıbı da ona göre büyüyor ben ayarlanabilir pasta çemberleri kullanıyorum
pişirme detaylarına da dikkat edince sende kalın,kabarık ve enfes cheesecakeler yaparsın
yorumun için teşekkürler
>Zeliha teşekkür ederimdenemeni öneririm,benim kardeşim peynirli tatlıları sevmemesine rağmen bu cheesecake i bayılarak yedisevgiler
Zeliha teşekkür ederim
denemeni öneririm,benim kardeşim peynirli tatlıları sevmemesine rağmen bu cheesecake i bayılarak yedi
sevgiler
>teşekkür ederim Hilalframbuazlı da enfes olur seninde ellerine sağlık
teşekkür ederim Hilal
frambuazlı da enfes olur seninde ellerine sağlık
>Şehnaz güzel yorumun için teşekkür ederim
Şehnaz güzel yorumun için teşekkür ederim
>cheescake tarifni hep denemek istmişimdir fakat hep cesaret edememişimdir. ama senin tarifini tereddütsüz en kısa zamanda yapacağım. ellerine sağlık. limon aromasına bayılırımmmm.
cheescake tarifni hep denemek istmişimdir fakat hep cesaret edememişimdir. ama senin tarifini tereddütsüz en kısa zamanda yapacağım. ellerine sağlık. limon aromasına bayılırımmmm.
>Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.Saygılar.
Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
>Ben hep vişneli cheesecake yerdim ama limonlusunu da merak ettim şimdi!Ellerine sağlık,enfes görünüyor!
Ben hep vişneli cheesecake yerdim ama limonlusunu da merak ettim şimdi!Ellerine sağlık,enfes görünüyor!
>cheesecake bayılıorum.. sizinki harika görünüo.. ellerinize sağlık..
cheesecake bayılıorum.. sizinki harika görünüo.. ellerinize sağlık..
>Ellerine saglik. Cok lezzetli görünüyor. Sevgiler…
Ellerine saglik. Cok lezzetli görünüyor. Sevgiler…
>özlem teşekkür ederim denemeni tavsiye ederimbeğeneceğini umuyorum
özlem teşekkür ederim denemeni tavsiye ederim
beğeneceğini umuyorum
>fuat bey yorumunuz için teşekkür ederim
fuat bey yorumunuz için teşekkür ederim
>Canan vişneliyi seviyorsan limonluyu da seversinsen bebek bekliyorsun canının istediği birşey olursa haber ver kargoyla yollarımsevgiler
Canan vişneliyi seviyorsan limonluyu da seversin
sen bebek bekliyorsun canının istediği birşey olursa haber ver kargoyla yollarım
sevgiler
>seçil yorumun için teşekkürler
seçil yorumun için teşekkürler
>Nesrin çok teşekkür ederim
Nesrin çok teşekkür ederim
>ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET CANIM ÇEKTİ….
ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET CANIM ÇEKTİ….
ellerinize sağlık cok güzel görünüyor bende denıcem fakat limon sosu nedir hazır mı satılır yoksa bi tarifiniz varmı?
tesekkurederim
sevgilerimle
>ellerinize sağlık cok güzel görünüyor bende denıcem fakat limon sosu nedir hazır mı satılır yoksa bi tarifiniz varmı?tesekkurederimsevgilerimle
Merhaba Esra
aslında kendim limonlu bir sos yaptım ama çok beğenmediğim için yazmadım kısaca limon sosu dedim senin bildiğin lezzetli bir limon sosu varsa onu kullan bildiğim kadarıyla hazır limon sosu yok aslında bu tarifte sosa da gerek yok çok hafif ve lezzetli mutlaka denemelisin
sevgiler
>Merhaba Esraaslında kendim limonlu bir sos yaptım ama çok beğenmediğim için yazmadım kısaca limon sosu dedim senin bildiğin lezzetli bir limon sosu varsa onu kullan bildiğim kadarıyla hazır limon sosu yok aslında bu tarifte sosa da gerek yok çok hafif ve lezzetli mutlaka denemelisinsevgiler
hmmm anladım bulurum bi limon sosu… cok tesekkurederimm.sabırsızlanıorum denemek ıcın:)
sevgilerimle
>hmmm anladım bulurum bi limon sosu… cok tesekkurederimm.sabırsızlanıorum denemek ıcın:)sevgilerimle
tarifinizi uyguladım, cok begenildi.. çokk çok teşekkür ederimmm izgün hanım. tek dilim bile kalmadı :))
>tarifinizi uyguladım, cok begenildi.. çokk çok teşekkür ederimmm izgün hanım. tek dilim bile kalmadı :))
1 | misketlimonu
Ekim 5, 2010 11:43 am
>En sevdiğim tatlı bayılıyorum cheesecake'e. Hafta sonu portakallı yaptım ama benimki incecik oldu. Nasıl böyle kalın ve kabarık oluyor senin yaptığın? Çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık..